Milieujutter heeft een extra auto

Sinds enige tijd heeft de Milieujutter Terschelling naast de bekende tractor met aanhanger een Hyundai Santa Fe met vierwielaandrijving met aanhanger. Deze auto is voornamelijk aangeschaft voor als er jutacties zijn die ver van de overgangen liggen. Het vervoer van personen op de aanhanger is niet mogelijk.

Met deze auto kunnen er nu meer vrijwilligers mee. Een tweede reden is het ophalen van zakken vuilnis die door eilanders of badgasten bij strandpalen worden achtergelaten. Dit zijn betrokken mensen, die hun bezoek aan het strand gebruiken om op eigen initiatief het vuil van het strand te halen, buiten onze acties om. Op de vuilnisbakken bij de strandovergangen staat informatie hierover en bij veel strandovergangen staan kastjes met vuilniszakken, speciaal voor het ophalen van strandvuil. Ook de strandpaviljoens hebben zakken voor dit doel. Voor het ophalen van een paar zakken is het prettiger met de auto te gaan dan met de grote tractor en aanhanger. Ook is er nu reservevervoer voor als de tractor niet kan rijden. Door het zware gebruik op het strand is er veel onderhoud nodig en ook een lekke band komt wel eens voor. Dan is het altijd handig om ander vervoer achter de hand te hebben.

Jan Boy Bosma, de oprichter van de Milieujutter, heeft de auto helemaal strandklaar gemaakt en heeft er een kist opgebouwd, waarin het materiaal ligt om te het strand schoon te kunnen maken. Sinds kort is er ook een aanhanger en eindelijk kon nu een aantal bestuursleden goed kennismaken met deze auto en het rijden op het strand. Deze eerste jutactie met onze Hyundai Santa Fe leverde al een aanhangwagen vol jerrycans, flessen, touw en ander plastic op. De Milieujutter dankt de vele sponsors en donateurs die de aanschaf van deze auto hebben mogelijk gemaakt.

Foto: weekblad de Terschellinger

Vorige Volgende