Jutactie International School Utrecht

Dinsdagmiddag jl. zijn we een uur vanaf paal 8 richting West aan de gang geweest met 43 kinderen van de International school uit Utrecht.

Ook hier weer erg veel klein plastic afval (op een relatief schoon stukje strand vanwege onze regelmatig korte acties in dit gebied). Desondanks toch 65 kg. opg...

Lees verder

Jutactie Prinses Margrietschool

Maandagmiddag jl. hebben we in één uur tijd (van 13.00 tot 14.00 uur) met plm. 50 kinderen, met ondersteuning van ouders, van de Prinses Margrietschool het Groene strand én de kom bij de Dwarsdijk schoon gemaakt van ca. 100 kg. plastic afval.

Opvallend was de grote hoeveelheid klein plastic, zoals...

Lees verder

De Milieujutter 10 jaar

De eerste lading strandafval leverden wij op 11 februari 2008 bij de gemeentelijke stort af, het gewicht bedroeg 260 kg. De laatste weging maandag 5 februari 2018 was 300 kilo.

Inmiddels hebben wij in die 10 jaar 134.800 kilo afval van het strand verwijderd.

Wij danken alle vrijwilligers en spon...

Lees verder

Beach Cleanup Tour Terschelling 2016

Op 3 en 4 augustus zijn we weer aan de gang geweest met de jaarlijkse strand opruimactie van de Beach Cleanup Tour van Stichting "De Noordzee".

We hebben gewerkt met plm. 120 vrijwilligers met als resultaat, 880 kg. afval van het strand verwijderd.

Iedereen bedankt en wat ons betreft, tot volgen...

Lees verder

Milieujutactie Stayokay 2016

De jaarlijkse strandschoonmaak actie van Stayokay ging maandag 29 februari weer van start. Deze actie vond dit jaar voor de 25ste keer plaats. Er werd door een enthousiaste groep van plm. 50 vrijwilligers van maandag 29 tm. vrijdag 4 maart iedere ochtend van 9 tot 12.00 uur gejut.

Deze acties zijn...

Lees verder

Unieke donatie

Enkele weken geleden werden wij gebeld door een mijnheer die op Terschelling zijn 50e verjaardag ging vieren met een grote groep familie en vrienden. Hij sympathiseert met de doelstelling van onze stichting en weet daardoor van de problemen met de trekker. Dus heeft hij een leuke actie bedacht. Onze...

Lees verder

Onze tractor kapot

Het voortbestaan van onze Stichting loopt gevaar omdat de versnellingsbak van de tractor helaas kapot is gegaan. De schade is dermate groot dat de reparatie kosten (5 a 6000 euro) veel te hoog is voor ons, bovendien is de tractor al 33 jaar oud en begint steeds meer kuren te vertonen. We hebben de a...

Lees verder

Wadden Werk Weekend 2015

Komend weekend (25, 26 en 27 september) gaat het jaarlijkse Wadden Werk Weekend van de Waddenvereniging weer van start.

Op zaterdag 26 september zal, in samenwerking met ons, van 10:00 tot 16:30 een strandjutactie plaatsvinden. Indien u wil deelnemen aan deze actie kunt u contact opnemen met de Wa...

Lees verder

Jutactie Aloysius college - 3 september 2015

Wij danken het Aloysius college uit Hilversum voor hun inzet, met plm. 140 kinderen. Deze actie heeft 230 kilo afval opgeleverd.
Graag tot volgend jaar!

Lees verder

Boskalis - Beach Cleanup Tour van Stichting Noordzee

Op 24 en 25 augustus vond de Beach Cleanup Tour plaats, waaraan ook wij dit jaar weer hebben meegewerkt.

De actie heeft maar liefst 800 kilo afval opgeleverd.

Wij danken alle vrijwilligers die hieraan hebben meegewerkt en wat ons betreft.. Tot volgend jaar!

Lees verder