Milieudrama

Jaarlijks zijn talloze dieren het slachtoffer van het zwerfvuil dat aanspoelt op de stranden. Zo ook deze Jan-van-gent. Verstrikt, hulpeloos. Zonder hulp zou dit dier waarschijnlijk op een verschrikkelijke manier aan zijn einde zijn gekomen.

zeehond met resten touw om nek

Dit is één van die voorbeelden waarom wij ons elke dag...

Lees verder

Aktie van National Geographic

Woensdag 22 april is in het kader van "De dag van de aarde" een groep van 90 vrijwilligers, welke hoofdzakelijk bestond uit kinderen van het vaste land, op het strand van Terschelling aan de slag gegaan.

De Milieujutter was daar vanzelfsprekend ook bij aanwezig.

Deze actie is met succes verlopen...

Lees verder

Schoonmaakactie Stay Okay 2009

Stay okay organiseerde van 16 tm. 20 februari een schoonmaakactie op het strand. De Milieujutter hielp hier uiteraard ook aan mee. We hebben gewerkt met plm. 50 vrijwilligers en 3420 kilo afval van het strand verwijderd. Een geweldig resultaat, en wat ons betreft volgend jaar weer!

Lees verder

Grote opruimactie, georganiseerd door de Waddenvereniging

Zaterdag 27 september jl. hebben plm. 140 gemotiveerde vrijwilligers 3980 kilo afval van het strand verwijderd. De Milieujutter was natuurlijk ook van de partij.

Er werd gejut op het strand van paal 24 tot 27 en op een deel van Cupido polder.

De Waddenvereniging is van plan dit volgend jaar weer...

Lees verder

Jutten met Maritiem Instituut Willem Barentsz Terschelling

Zaterdag 7 september jl. hebben plm. 90 eerstejaars studenten van het Maritiem Instituut Terschelling van 14.00 tot 15.00 uur geholpen met jutten. Het resultaat was geweldig, 560 kilo afval verwijderd van 2 kilometer strand!

Lees verder

De Milieujutter bij LLiNK

In de uitzending van LLiNK in Natura van 31 mei 2008 nemen we presentator Bas Westerweel mee om een dagje mee te jutten op het strand van Terschelling.

Lees verder

2008 - Jutten met Joop Mulder

Vorig najaar is de milieujutter met Joop Mulder, de initiatiefnemer en artistiek directeur van Oerol, een aantal keren gaan proefrijden. In korte tijd haalden ze al honderden kilo’s zwerfvuil van het strand. Het was een geslaagde actie.

Wil je ook een keertje Joop Mulder zijn en meehelpen op het s...

Lees verder